Close
Book Your Reservation

Telefon: +36 70 249 0346

Masszázs hatásai

Masszázs hatásai

A masszázs hatására a szervezetben sokrétű, egymással összefüggő élettani változások jönnek létre.
A testfelszínét érő behatások ingerként hatnak a bőrre, az alatta lévő szövetekre és a központi idegrendszerre.
Az érintés helyén serken a vérkeringés, a hajszálerek kitágulnak, ezáltal javul az anyagcsere. Az izmokra ható nyomás fokozza a vénás keringést, és segít az izmok ellazításában. A váltakozó erejű nyomás a nyirokkeringés gyorsulásához vezet, ami csökkenti az ödémákat (pangásos vizenyő). A hatások összessége pedig javítja a szövetek regenerációs képességét. A bőr táplálkozása javul, az esetleges hegek fellazulnak. Javul a bőr rugalmassága. Az elhalt hámsejtek a felszínről eltávoznak.
A kezelés hat az idegrendszerre is.
Egyrészt reflexes hatások jönnek létre:
- kötőszöveti masszázs
- szegment masszázs
Ilyen módon jótékony hatással van a belső szerveink működésére, regenerálódására.
Másrészt egy jól kivitelezett masszázs segít abban, hogy a vegetatív idegrendszer az un. paraszimpatikus állapotba hangolódjon. Ilyenkor jobban működnek a szervezet öngyógyító mechanizmusai. A kiválasztás is élénkül, ez pedig segíti az anyagcsere termékek kiürülését.
A modern masszázsterápiák és sok tradicionális keleti technika tartalmaz un. vezetett passzív mozgatásokat. Ez segít megőrzni és visszanyerni is az ízületek mozgástartományát. Nyújtja az izmokat és segíti az izomsejtek közötti kötőszövetben „megőrzött” feszültségek „elengedését”.

A masszázs összességében javítja a közérzetet, enyhíti a fájdalmakat, javítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert.
Fontos megemlíteni, hogy bizonyos terápiás kezelések után jelentkezhet izomlázhoz hasonló fájdalom és némely tünetek átmenetileg erősödhetnek. Ezekről a kezelés alatt tájékoztatom. Ha bármilyen kérdése van, forduljon hozzám bizalommal.

Kérem, ossza meg velem észrevételeit, személyes tapasztalatait!